Total Protezler

Eğer ağzınızda eksik dişler var ise bunlardan kaynaklanan boşlukları doldurmak için bir çok protetik tedavi şekli vardır. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler arasında implant içeren çözümler vardır. Yeterli kemik miktarı olan hastalarda 6-8 implant yapılarak tamamen dişsiz ağızlara bile sabit protez yapılabilmektedir. Bu şekilde bir implant üstü sabit protez kullanan hastalar çiğneme hissini de kendi dişleri ile çiğniyormuş gibi hisseder.

totalprotezlerTam dişsiz ağızlarda diğer bir çözüm Total protezler’dir. Klasik çözüm olan bu yöntem çok uzun yıllardır hastalar için tek alternatif olarak kullanılmaktaydı. Total protezleri ağızda tutan kuvvete protezin tutuculuğu adı verilir. Tutuculuk için yeterli miktarda krete sahip olamayan hastalarda protezin düşmesi, sık sık vuruklar olauşması gibi sorunların çözümü için günümüzde yine implantlardan istifade edilmektedir. Ön bölgeye yapılan 2-4 adet implant sayesinde protezlerin tutuculuğu artırılabilir. Bu şekilde çene kemiğinden güçlü bir destek alan total protezler hastalar tarafından çok daha kolay tolere edilir.

» Sabit Protezler (Kron Köprü benzeri yapıştırmalı protezler)
» Hareketli Protezler (Total ya da bölümlü protezler)
» Implant üstü protezler (Sabit veya hareketli)

Meydana gelen kayıplarda dişler üzerine sabitlenen ve hastanın kendi dişi veya dişleri gibi algıladığı protez tipleridir. Tek bir diş üzerindeki madde kayıplarının giderildiği kuronlar veya diş eksikliklerinin tamamlandığı köprüler sabit protezler olarak adlandırılır.

Hareketli protezler, eksik dişlerin tamamlanmasında sıklıkla kullanılan tedavi yöntemidir. Eksik diş sayısının sabit bir protezle telafi edilemiyeceği durumlarda uyğulanır. Protezin çene üzerindeki eksik bazı dişleri tamamlaması hâlinde parsiyel protez; çenedeki dişlerin tümünün eksik olması durumunda ise, total protez diye adlandırılır. Bazı kişiler protez kulanıldıklarının hemen fark edileceğinden korkarlar. Ancak günümüz teknolojisinde protezlerle doğal görüntüyü ve hastanın estetik beklentilerini sağlamak oldukça kolaylaşmıştır.

İmplantlar eksik dişlerin tamamlanmasında uygulanan bir yöntemdir. İmplantın bir parçası cerrahi işlemle kemik içine yerleştirildiği için, hastalar implantları gerçek dişler gibi hisseder ve kullanırlar.

İmplantların birçok avantajı olmasına rağmen herkes için uygun değildirler. Diş etlerinizin ve genel sağlığınızın iyi durumda olması gerekir. Ayrıca çene kemiğinizin implantı yerleştirecek hacimde olması gerekir. Bazı kronik hastalıklar -öneğin diabet, osteoporosis ve kronik sinüs problemleri iyileşmeyi etkiler ve implantın başarısız olmasına neden olur.

Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz...